Trainers voor de Kabaddisport

In Nederland is de ontwikkeling van de Kabaddisport nog in volle gang. Op dit moment is de sport nog niet bekend, maar hier proberen wij van de Nederlandse Kabaddi Bond verandering in te brengen.

Vanaf mei 2019 is een gepassioneerd team bezig geweest om een Nederlands Team te formeren. De sport is bij uitstek geschikt voor mensen met een contactsport achtergrond (rugby, judo, American Footbal, e.d.) Dit omdat veel facetten van deze sport terugkomen in de sport Kabaddi.

Bij de Europese Kampioenschappen in Glasgow (Schotland) van oktober 2019 heeft het Nederlandse Team, na slechts een 4 maanden intensief trainen, de eerste echte wedstrijd Kabaddi gespeeld. Het toernooi werd succesvol afgesloten met een tweede plaats, mede door de selectieprocedure van judoka’s en rugbyspelers in ons team. Deze spelers hadden de basis al onder de knie.

De volgende stap van de introductie van Kabaddi in Nederland is het opstarten van een competitie. Hiervoor zijn er een aantal aspecten noodzakelijk, waaronder trainers die het team kunnen leiden.

De Nederlandse Kabaddi Bond is daarom op zoek naar geïnteresseerde, gediplomeerde sporttrainers die Kabaddi willen leren en na scholing de sport door Nederland kunnen verspreiden.

Ben jij gediplomeerd sporttrainer? Ben jij geïnteresseerd om de sport Kabaddi te leren en zelf een team te trainen/coachen? Neem dan contact op door middel van onderstaand contactformulier: