Wat is kabaddi?

Kabaddi, een eeuwenoude sport die vooral in India en omliggende landen wordt beoefend, is een eenvoudig, fysiek, maar strategisch spel. De basisregels zijn simpel: twee teams van zeven spelers strijden tegen elkaar in een speelveld van 13 meter lang en 10 meter breed, verdeeld in tweeën. De spelers van elk team lopen beurtelings over de middenlijn naar de helft van de tegenstander en proberen één van de spelers van het andere team te tikken en hierna hun eigen helft weer te bereiken. Lukt dit? Dan verdient jouw team 1 punt.

Wat de sport echter zo fysiek maakt is dat de tegenstander probeert te voorkomen dat jij weer terug je eigen helft kan bereiken. Dit doet het team door middel van tackelen, controleren of vastgrijpen. Meerdere verdedigers mogen dit tegelijkertijd doen. Dit alles in een tijdsbestek van 30 seconden.

Door het gebrek aan grote materiële investeringen wordt deze sport in India en de omliggende landen al eeuwenlang beoefend. In India is de sport zelfs de op één na meest beoefende sport van het land. Echter is de kennis over de sport over de rest van de wereld nauwelijks aanwezig.